5 MYTER OG FAKTA OM BOTOX

 

📍Er Botox farligt?
💬 Ja, men ikke i de mængder man benytter til kosmetiske behandlinger. Botox bliver faktisk også brugt som medicin på hospitalerne, da det bl.a. kan afhjælpe muskelspasmer, sved og inkontinens. For at sætte det i målestok, så er den mængde man bruger til behandling af børn med en af disse lidelser faktisk 10-20 gange større end den dosis man bruger til kosmetiske behandling.

📍Botox er giftigt ?
💬 Nogen har måske hørt at Botox er en nervegift og det er korrekt. Men det benyttes i så små mængder at det er ufarligt. Botox ligger man i muskler for at lamme dem og ikke i blodbanerne, men selv hvis det skulle komme i blodbanerne, er mængden så lille at det ikke betyder noget.

📍 Bliver jeg følelsesløs af Botox?
💬 Botox lammer musklerne, men man kan sagtens mærke sit ansigt. Man mister noget af mimikken i det lammede område, men ofte kan man ikke selv mærke at musklen ikke længere bevæger sig.

📍 Bliver min muskelfunktion aldrig den samme igen?
💬 Botox er en ikke-permanent løsning. Typisk er det ude af kroppen indenfor 3-4 måneder, hvorefter virkningen begynder at aftage. Efter 6 måneder vil botoxen være helt ude af kroppen.

📍 Hvis jeg stopper, bliver rynkerne så værre?
💬 Nej overhovedet ikke. Mange tror, at hvis man stopper med at bruge Botox, så bliver rynkerne værre end før man fik Botox. Det er ikke korrekt. Men det kan godt føles sådan, da man godt kan glemme hvordan ansigtet så ud, før man begyndte på Botox. Ofte bliver ens rynker faktisk mere udglattet, da huden har haft ro, i alt den tid produktet har virket✨

– NOMO