Akademi for

kosmetiske behandlere

Der er stor efterspørgsel på dygtige kosmetiske sygeplejersker, da der ikke bliver udlært nok i forhold til den udvikling som branchen oplever lige nu. Det er en branche med god løn og arbejdsforhold, og efter endt kursus, er det typisk let at få job.

Bliv kosmetisk sygeplejerske

Den kosmetiske branche er i rivende udvikling, da det heldigvis bliver mere og mere acceptabelt at få foretaget kosmetiske behandlinger. Af samme grund opdager flere og flere iværksættere potentialet og der åbner konstant nye klinikker op rundt omkring i landet. Hvis du går med en drøm om at arbejde som kosmetisk sygeplejerske eller måske åbne din egen klinik, så tilmeld dig Akademi Nomo.
Der er rigtig meget man skal vide før man springer ud i det og hos Nomo tilbyde vi derfor ikke kun de nødvendige superviserede behandlinger. Vi klæder dig på i alt fra produktkendskab og lovgivning, til alt hvad du bør vide hvis du har en iværksætter gemt i maven. Branchen er omfattet af nogle rigtig stramme retningslinjer fra den danske sundhedsstyrelse og det er derfor vigtigt at blive klædt ordentlig på.


Så snart du er uddannet, kan din kommende arbejdsgiver sætte dig i arbejde med det samme og det gør dig til en yderst attraktiv arbejdskraft. Dette giver dig en god fordel i forhold til andre modkandidater. Branchen modtager rigtig mange ansøgninger fra nyuddannede sygeplejersker der drømmer om en fremtid i kosmetiske branche, men oplæring koster tid og penge, så derfor vælger de fleste klinikker en kandidat der allerede er registreret hos styrelsen for Patientsikkerhed.

Kosmetisk sygeplejerske er en betegnelse, som bruges om sygeplejersker, der udfører kosmetiske behandlinger såsom behandlinger med ikke-permanente fillers, Botulinum Toxin, IPL-hårfjerning, fjernelse af karsprængninger, fedtfrysning, hudopstrammende behandlinger og/eller medicinsk Dermapen.

For at kunne tage uddannelsen, skal man først og fremmest være uddannet speciallæge, læge, tandlæge eller sygeplejerske.

For at kunne kalde sig for kosmetisk sygeplejerske, kræver lovgivningen at man uddannes og superviseres i de forskellige behandlingsområder f.eks. ikke-permanente fillers eller Botulinum Toxin (Botox®, Azzalure®) Dette skal ske hos en ansvarshavende autoriseret speciallæge.

Nej ikke helt endnu, lovgivningen kræver at man bliver registreret som medhjælper til en autoriseret læge og denne godkendelse kommer fra (og skal registreres ved) styrelsen for Patientsikkerhed. Alle klinikker der behandler med Botulinum/Botox og ikke-permanente fillers har en af flere af disse læger knyttet til klinikken og de sørger derfor for denne godkendelse. Overvejer du at blive selvstændig, skal du derfor have et samarbejde med en hertil godkendt læge. Dette vil vi komme mere ind på under vores kursus.

Læs mere om hvad det vil sige at være Kosmetisk sygeplejerske under SST egen hjemmeside

Når Styrelsen for Patientsikkerhed skal godkende din registrering, er det altid en individuel vurdering. Derfor vil der være forskel på hvad f.eks. en sygeplejerske eller en læge skal gennemgå på kurset, for at sikre godkendelse. Derfor kan der også være en forskel i prisen. Vi gennemgår derfor din baggrund og kontakter STPS, for at sikre at du får den rette praktik samt teori, som Styrelsen for Patientsikkerhed kræver.Kurser vi tilbyder


Kursus i Botox / Botulinum Toxin

Vores kursus i Botox varer 4 dage, og er kombineret af teori og praksis, samt superviseret behandling på modeller.

Læs mere om kurset


Kursus i ikke-permanent filler

Vores kursus i ikke-permanent filler varer 4 dage, og er kombineret af teori og praksis, samt superviseret behandling på modeller.

Læs mere om kurset


Botox & ikke-permanent filler

Overvejer du at blive kosmetisk sygeplejerske, er det vores anbefaling at vælge kursus med både botox og ikke-permanent fillers. Hvert kursus tager 4 dage, men vælger man vores fuldpakke ”Akadami Nomo – Botox og ikke-permanent fillers”, så kan man få begge kurser på 4 dage.

Læs mere om kurset


Micro Needling med Dermapen

Hos NOMO tilbyder vi oplæring i Dermapen, som en del af alle vores kurser. Vi gennemgår en behandling fra start til slut og klæder dig på, så du selv kan behandle og sælge denne behandling efter endt kursus.

Vælg din lokale afdeling nedenfor
Hvorfor vælge NOMO akademi


Hos Nomo garanterer vi en høj sikkerhed og et højt fagligt niveau.

Hvad skal du se efter når du vælger uddannelse? Der er en del klinikker der tilbyder både meget dyre og meget billige kurser, men kvaliteten lever ikke altid op til lovgivningen. Det er derfor meget vigtigt at du er forsigtig og sætter dig lidt ind i tingene inden du bare betaler. Hvis ikke de overholder de gældende regler fra Styrelsen for Patientsikkerhed, så kan du ikke bruge kurset til noget bagefter. F.eks. er der lovkrav omkring hvor mange modeller man må behandle pr. dag, hvilket betyder at et kursus tager den tid den tager. 
Det er i sidste ende styrelsen for Patientsikkerhed der skal godkende din registrering, så det er meget vigtigt at den klinik du vælger, lever op til alle kravene.

Hos Nomo klæder vi dig på, hele vejen rundt. Du får den nødvendige viden, så du har kendskab til lovgivningen og en bredere forståelse for hele branchen. Vi ved hvad det kræver for at få den endelige godkendelse.

”Vi garanterer at du bliver registreret”

Der findes mange klinikker der lover registrering. Det kan de ikke! Da det er Styrelsen for Patientsikkerhed, som godkender registrering, er der ingen klinikker der kan garantere registrering. Hos Nomo ser vi kravene fra styrelsen for Patientsikkerhed, som et minimumskrav. Vi følger alle forskrifter og har aldrig oplevet at en kursist ikke kunne blive registreret efterfølgende. Vær derfor forsigtig med hvilket akademi du vælger.